Športni poligon pri stadionu na Ravnah

Športni poligon pri stadionu na Ravnah

Ljubitelji fitnesa prihajajo na svoj račun – tokrat so vabljeni, da izkoristijo možnost vadbe na zunanjih fitnes napravah. Z vadbo v naravi pripomoremo k boljši prekrvavitvi, večji koncentraciji kisika, konstantni telesni kondiciji in dobimo potrebno energijo za premagovanje vse bolj stresnega vsakdanjika.

Naprave za vadbo na prostem omogočajo zabavno rekreacijo, ki je primerna za vse generacije. So spodbuda za gibanje na svežem zraku, aktivno preživljanje prostega časa, vzdrževanje telesne kondicije in razvijanje pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja. Vadba je zabavna in sproščujoča, namenjena vsem starostnim skupinam, ob njej se lahko družite in kakovostno izkoristite svoj prosti čas.

Slavnostno odprtje športnega poligona pri stadionu Ravne na Koroškem je potekalo junija 2015. Občina in mesto Ravne na Koroškem sta namreč z donatorskimi sredstvi Skupine SIJ – Slovenske industrije jekla pridobila urejen športni vadbeni poligon na prostem s popolno vadbeno opremo.

Športni poligon za starejše

Za večjo privlačnost mestnega naselja se je v lanskem letu uredil med drugim tudi zunanji fitnes za starejše, kar je bistveno poživilo območje Grajskega parka na Ravnah.

Postavljen je ob neposredni bližini Športnega centra Ravne (DTK). Kakovostni in raznoliki telovadni elementi ponujajo možnost za zabavo in motorični razvoj ter ustrezajo zahtevam standarda SIST EN 1176. Zunanji fitnes za starejše vsebuje skupno 22 telovadnih elementov.

Z vadbo bodo lahko tudi starejši občani fizično aktivni in s tem ohranjali svoje zdravje.

Aktualna ponudba