Predstavitev

Predstavitev

Ravne na Koroškem so že desetletja znano športno središče Koroške. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je železarna z načrtnimi vlaganji v športni standard zagotovila temelje za zgraditev sodobnega športnega parka, ki se danes ponaša z zaokroženo ponudbo tako za domače športnike kot za širšo športno javnost in skozi vse leto nudi široko paleto dejavnosti. Za aktivno preživljanje prostega časa so na enem mestu na razpolago mestno kopališče z olimpijskim bazenom, pokrit zimski bazen, sodoben atletski stadion, športna igrišča in dvorane, tenis center ter smučišče Poseka z umetno zasnežitvijo in razsvetljavo.

V Športnem domu ob Gimnaziji Ravne so zimski bazen, dimenzije 25 x 10 m, telovadnica za odbojko in košarko, dvorana za namizni tenis, štiristezno kegljišče, fitnes, savne (finska, zeliščna, turška in infra), šahovska soba, dvorane za aerobiko, ritmiko, namizni tenis, judo ter borilne veščine. Zunanji park obsega moderniziran stadion s šeststezno umetno maso in nogometnim igriščem ter 350-sedežno tribuno, asfaltno košarkarsko igrišče, nogometno igrišče na umetni travi, tri peščena tenis igrišča in igrišče za odbojko na mivki. Mestno kopališče se poleg olimpijskega bazena z balonom ponaša tudi z otroškim bazenom, toboganom in drčo.

Športni park Ravne na Koroškem je vpet v naravno okolje mesta in Mežiške doline, med Peco in Uršljo goro, v okolje, ki nudi izjemne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa in predstavlja lepo izhodišče za izlete v naravo. Tu so doma pohodništvo, planinarjenje, kolesarske ture ipd., kjer vsakdo najde nekaj zase.

Namen in možnosti parka lahko zato s pridom koristijo:

  • aktivni športniki,
  • športni klubi za svoje priprave,
  • rekreativci,
  • izletniki,
  • turisti.
Skratka vsi, ki si želijo aktiven počitek.
Vabljeni vsi, ki sta vam blizu šport in uživanje v naravi!

Aktualna ponudba