ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2018 [Koroška osrednja knjižnica, Grajski vrt in park]

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2018     [Koroška osrednja knjižnica, Grajski vrt in park]

Kje:
Kdaj: 14.6.2018 18:00 - 15.6.2018 21:30

Četrtek, 14., in petek, 15. junij 2018

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2018

Že 4. tradicionalni festival, s katerim na svojevrsten način odpremo sezono poletnega branja v poletni čitalnici pod magnolijo. Tudi to poletje boste lahko 'čičali in čitali' pod staro grajsko magnolijo ali pa si pisane koce odnesli pod svoje priljubljeno drevo. V naši samopostrežni poletni čitalnici vsako leto nudimo tudi voziček knjig iz Bukvarne Ajta, ki potrpežljivo čakajo nove prebiralce.

 V četrtek popoldan bomo pod krošnjo osrednje lipe v grajskem parku poslušali zanimivo predavanje Kristijana Zvera o naravni gradnji, istočasno pa v 'galeriji' grajskega parka, na drevesnih deblih, odprli razstavo fotografij.

 Naslednji dan se bo z odprtjem prizorišča na grajskem vrtu pričelo dogajanje za otroke; Knjiga velikanka in čarodej Sam Sebastian za najmlajše ter Iskanje knjižnega zaklada za osnovnošolce. Popoldan se bodo v olimpijskem duhu pričele Knjižne olimpijske igre, KOI 2018 – v slovenskem merilu prepoznavna 'blagovna znamka' Koroške osrednje knjižnice, ki vsako leto privabi več tekmovalcev in gledalcev. Večer bomo zaključili z glasbo.

 

Aktualna ponudba