Doživljajski park Poseka

Doživljajski park Poseka

Doživljajski park Poseka je izvirna nadgradnja turistične in športne ponudbe v občini Ravne na Koroškem, na območju Poseke, na svežem zraku, v objemu narave. Park je primeren za širok segment obiskovalcev in namenov: otroke, mlade pare, družine, družinske zabave, rojstne dneve, teambuildinge, ter za vse zabave in adrenalina željne.  Urejen je tudi dostop za invalide.

Obisk parka omogoča športno aktivnost skozi zabavo, s premagovanjem posameznih ovir, od platforme do platforme, po različnih vajah: plezalnih, pohodnih, visečih in “vozečih”, ter spodbuja medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje in tekmovanje.

Mreža, v izvedbi trampolina na višini, je ena prvih tovrstnih v Sloveniji! S 3 metre visoko steno iz mreže pa predstavlja edinstven in varen način igranja in skakanja.

Park izvedbeno sledi evropskemu standardu EN SIST 15567, z minimalnim vplivom na naravo in okolico, elementi pa so povečini narejeni iz slovenskega lesa. Gre za projekt LAS Mežiške doline in nosilca projekta Občine Ravne na Koroškem, s projektnima partnerjema: Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne in Koroškim medgeneracijskim centrom.

Projekt sofinancira EKSRP (Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja) v višini 30.551,17 €, razliko do celotne vrednosti, ki znaša 90.933,11 €, pa krije Občina Ravne na Koroškem.