Kolesarski kamp Vida Peršaka 2020

Kolesarski kamp Vida Peršaka 2020

Kolesarski kamp Vida Peršaka 2020

Kolesarjenje v Bike parku Poseka

Športne aktivnosti v športnem centru Ravne

Nočitve v mladinskem hotelu Punkl

Spremstvo izkušenih gorsko-kolesarskih vodnikov

LOKACIJA

Ravne na Koroškem so že desetletja znano športno središče Koroške. Tako občina kot tudi železarna Ravne sta z načrtnimi vlaganji v športni standard zagotovili temelje za zgraditev sodobnega športnega centra, ki se danes ponaša z zaokroženo ponudbo tako za domače športnike kot za širšo športno javnost in skozi vse leto nudi široko paleto dejavnosti.

V prekrasni naravi, ki nam jo ponujata mogočna Uršlja gora ter Peca, se bomo v spremstvu izkušenih gorsko-kolesarskih vodnikov vsak dan odpravili na zanimivo kolesarsko doživetje. Ture, prilagojene izkušnjam in znanju kolesarjev, bodo potekale na gozdnih terenih, ki so naravnost idealni za kolesarska doživetja.

Naša želja je, da z organizacijo kolesarskega kampa ponudimo mladim (zunaj njihovega ustaljenega okolja in kolesarskih treningov) obogatene kolesarske užitke in preživljanje aktivnejših počitnic, polnih raznovrstnih športnih in družabnih dejavnosti.

Kolesarskega kampa Vida Peršaka se lahko udeležijo mladi, ki jih kolesarjenje veseli in še niso dopolnili 18 let.

Ob druženju na kolesih vam bodo na voljo različne spremljajoče aktivnosti (organiziran ogled mesta Ravne z ogledom grajskega parka, kolesarjenje do Prežihove bajte, kopanje v mestnem kopališču, obisk kina, družabni večeri – karaoke, dodatne športne aktivnosti na igriščih v športnem centru Ravne (v obsegu 500 m), odbojka na mivki, košarka, nogomet, badminton, strokovne delavnice s področja gorskega kolesarstva (osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, oprema gorskega kolesarja, načrtovanje kolesarskih tur, uporaba prve pomoči …).

 

PROGRAM KAMPA

Nameščeni boste v športnem centru Ravne v mladinskem hotelu Punkl, prvem slovenskem mladinskem hotelu, ki je zasnovan v skladu z naravnimi in bioklimatskimi danostmi okolice kot arhitekturno samosvoja nizkoenergijska lesena gradnja. Kolesarske dogodivščine se lahko pričnejo. Vse dni se boste gibali v Geoparku Karavanke, ki je pod Unescovim okriljem in je prvi geopark v Sloveniji in prvi čezmejni geopark (v Sloveniji in Avstriji). Kolesarili boste tudi na območju, ki bo v oktobru 2020 ponovno gostilo svetovno enduro serijo, elitno tekmovanje najboljših gorskih kolesarjev sveta. 

V treh dneh boste dodobra spoznali mogočne koroške gozdove, uživali v lepih razgledih ter nenazadnje tudi dobri kolesarski družbi. Spoznali in naučili se boste gorsko-kolesarskih prvin pod strokovnim vodstvom izkušenih vodnikov in animatorjev. Na vas nestrpno čakajo nepozabni kolesarski izleti. Nekatere ture bomo popestrili tudi s peš vzponi na bližnje vrhove oz. oglede naravnih znamenitosti. Vabljeni!

 

POGOJI ZA UDELEŽBO

Starost: kamp je namenjen otrokom od 10. do 18. leta starosti. Kolesarski del programa je prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev. Osnovni predpogoj je dobra fizična pripravljenost.

Oprema: udeleženci morajo imeti tehnično brezhibno gorsko* kolo s profiliranimi gumami in drugo osebno opremo, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, kolesarska oblačila idr.). Seznam potrebne opreme bodo udeleženci dobili po prijavi na tečaj.

Omejitve: zaradi kvalitetne izvedbe programa in treningov je število mest omejeno, zato pohitite s prijavo!

DATUM: 27. 7. – 29.7. 2020 

CENA: 149,00 EUR/osebo (pri minimalno 20 osebah)

Cena vključuje: 2-krat polni penzion v mladinskem hotelu Punkl, zaključno kosilo ob skupnem druženju – piknik, uporaba Bike parka Poseka, 3-krat obisk mestnega kopališča, uporaba zunanjih igrišč v športnem centru Ravne, osnovno nezgodno zavarovanje udeležencev, spominska majica in bidon, spremstvo izkušenih gorsko-kolesarskih vodnikov, spremstvo animatorjev, stroški organizacije.

Možna doplačila: možnost dnevnega bivanja (99 € na osebo), izposoja koles, stroški prevoza na kamp Vida Peršaka, dodatne vstopnine in ogledi.

Pridržujemo si pravico do spremembe cen.

Zaradi organizacije je predhodna najava obvezna. 

Možnost samo dnevnega bivanja 

Opozorilo: ob prijavi morate za potrditev rezervacije poravnati minimalno 50,00 EUR. 

Prijave zbiramo na telefon: 031 648 088 ali na e-mail: timi@zkstm.si ; info@visitravne.com


 
Nakup abonmaja / vstopnice