POSKOČNI MUZIKANTI & TRIO KLEMNA ROŠERJA [Kulturni center Ravne na Koroškem]

POSKOČNI MUZIKANTI & TRIO KLEMNA ROŠERJA [Kulturni center Ravne na Koroškem]

 

Poskočni muzikanti delujejo od leta 2010. V tem času so si pridobili ogromno odrskih, festivalnih, studijskih, televizijskih in drugih glasbenih izkušenj. Vsi člani so glasbeno izobraženi oz. študentje glasbenih akademij doma in v tujini, zato strmijo k temu, da je njihova glasba izvajana kvalitetno in dosledno, z veliko mero poskočne energije. So dobitniki štirinajstih festivalnih nagrad, med drugim tudi prejemniki mednarodne nagrade "Oberkrainer Award" za najbolj obetavno skupino leta 2013.

Že četrto sezono jih lahko spremljate kot "hišni band" najbolj gledane narodno-zabavne oddaje SLOVENSKI POZDRAV. Zadnja tri leta zapovrstjo jim je bila zaupana odgovorna funkcija nastopa na največjem slovenskem festivalu Slovenska polka in valček, kjer so z glasbo obogatili uvodni in revialni del festivala. Izdali so dva glasbena albuma "Pogledam te" (2012) in "Adijo madam" (2014) ter posneli osem videospotov, enega izmed njih tudi na Kanarskih otokih. V prvih petih letih delovanja je za njimi že preko štiristo odrskih nastopov, sto petdeset televizijskih in radijskih snemanj ter petdeset studijsko posnetih skladb. V tem času so sodelovali že skoraj z vsemi najrazličnejšimi priznanimi slovenskimi glasbenimi izvajalci, katere povabijo v goste na tradicionalni koncert Poskočno na Poskočne, ki je prav vsako leto razprodan do zadnjega kotička. Ob koncu leta 2016 napovedujejo izdajo tretje zgočenke. Kako jo bodo poimenovali, naj ostane skrivnost. Nedvomno pa se nam obeta zelo "poskočno" leto!

 

Ker so vsi člani, tudi v osebnem življenju iskreni, dobri prijatelji, in ker jih še tako bolj povezuje ljubezen do slovenske glasbe, lahko tudi v prihodnje od njih pričakujete ogromno novega in kar se da "poskočnega".

 

Martin Juhart – harmonika vokal

Jože Kotnik – kitara, vokal

Nejc Tratnjek – trobenta, vokal

Dejan Krajnc – klarinet, vokal

Lovro Sadek – bas kitara, vokal


_______________________________________

 

Klemen Rošer je mednarodno uveljavljeni glasbenik, instrumentalist z diatonično harmoniko. V dosedanji 15-letni karieri je izdal šest glasbenih albumov z večinoma lastnimi avtorskimi skladbami, ki jih poslušajo ljubitelji diatonične harmonike tako v Sloveniji kot v tujini. Njegovi največji dosežki so osvojen naziv absolutnega evropskega prvaka, gostovanje v žiriji svetovnega prvenstva v igranju na diatonično harmoniko in z avtorskimi skladbami postavljen mednarodno prepoznaven avtorski opus na diatonični harmoniki. Zelo uspešna je tudi njegova zasebna glasbena šola, ki šteje več sto učencev in je ena od največjih v Sloveniji. V sklopu narodno-zabavnega abonmaja se bo na Ravnah na Koroškem predstavil v trio zasedbi, skupaj z vrhunskima mojstroma iz sveta narodno-zabavne glasbe.

Boris Golavšek – kitara 
Alen Ojcinger – bas kitara, bariton 
Klemen Rošer – harmonika