Hamo & Tribute 2 Love

Hamo & Tribute 2 Love

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love emocije, strasti in nežna iskanja ljubezni vpletajo v večno glasbo klasičnega rocka, bluesa, soula in funka.

Navdih fantje iščejo v bogati dediščini rokenrola – pri glasbenih velikanih kot so John Lennon, Paul McCartney, Mick Jagger med izjemno popularnimi in Scott Walker, Felix Pappalardi, John Fogerty, Hoyt Axton med malo manj popularnimi, a nepogrešljivimi. V ozadju, kot skupni imenovalec, odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb tako učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, segajoč vse do 40. in 50. let 20. stoletja, v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna popularna godba.

Skladbe v angleščini se tako popolnoma zlivajo z blues-rockovskim izročilom, tiste  s slovenskimi besedili pa so njihova nadgradnja; so točke, na katerih je zasedba Hamo & Tribute 2 Love našla intenziven stik z aktualno slovensko publiko in njenim vsakdanom.