»SPREMINJAJMO RAVNE«

»SPREMINJAJMO RAVNE«

Kje:
Kdaj: 6.4.2019 11:00 - 13:00

VSESLOVENSKA AKCIJA - DAN ZA SPREMEMBE – ODPRAVIMO DISKRIMINACIJO

»SPREMINJAJMO RAVNE«

 

Občina Ravne na Koroškem se bo letos petič zapored pridružila vseslovenski akciji »Dan za spremembe – dan za povezovanje skupnosti«, ki ga že deseto leto organizira Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva. V letošnjem letu bo ta akcija potekala

 

v soboto, 6. aprila 2019.

 

V vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe bomo 6. aprila 2019 krepili  sodelovanje med različnimi organizacijami, lokalno skupnostjo in posamezniki, spodbujali dobre medsebojne odnose, odpravljali diskriminacijo, krepili spoštljivo komunikacijo in drobna dejanja prijaznosti. Upamo, da se nam boste pri cilju povezovanja in medsebojnega sodelovanja v lokalni skupnosti in aktiviranju posameznikov pridružili tudi vi, saj smo lahko le, če stopimo skupaj, dovolj močni, da v enem dnevu resnično naredimo vidne spremembe.

 

Občina Ravne na Koroškem je v letu 2014 prejela naziv »prostovoljstvu prijazno mesto« in ga v letih 2015, 2016, 2017 ter 2018 ponovno potrdila, zato smo še bolj prepričani, da smo za življenje v naši skupnosti odgovorni vsi in da lahko na tem področju SKUPAJ S POVEZOVANJEM MED SEBOJ naredimo še več. V vseslovenski prostovoljski akciji »Dan za spremembe – odpravimo diskriminacijo« bomo pokazali, da s prostovoljstvom lahko spreminjamo sebe, druge in naše okolje.

 

V soboto, 6. aprila 2019, bomo torej skupaj s prostovoljci širili solidarnost!

 

V okviru »Dneva za spremembe – odpravimo diskriminacijo« bo organiziranih več različnih akcij, v katere se lahko vključite:

 

OBČINSKA ČISTILNA AKCIJA

Akcija bo potekala od 8. do 11. ure na različnih lokacijah. Vsi zainteresirani za sodelovanje se lahko prijavite na občini, na tel: 02 16 022 ali GSM 031 384 137.

 

IZMENJAVA RABLJENIH PREDMETOV, OBLAČIL IN DRUGIH KORISTNIH

    PRIPOMOČKOV  »PRINESI – VZEMI«

Izmenjava bo potekala na tržnici Ravne in sicer od 11. do 13. ure. Občani bodo lahko prinesli predmete, ki jih ne potrebujejo več, so pa še primerni za uporabo, in jih zamenjali za druge uporabne predmete.

STOJNICA IZDELKOV ZA PROSTOVOLJNE PRISPEVKE

Stojnica bo potekala od 11. do 13. ure na TRŽNICI Ravne (izkupiček zbranih prostovoljnih prispevkov bo namenjen Društvu prijateljev mladine Koroške za otroke iz socialno ogroženih družin)

DAN BREZ ALKOHOLA motivacija občanov za spremembo vedenja in zmanjšanje tveganega in škodljivega pitja alkohola. V okviru pridruženega dogodka Dan brez alkohola bo NIJZ OE Ravne na Koroškem v sodelovanju z Občino Ravne na Kor., policijo ter nevladnimi organizacijami pripravil poligon z uporabo očal za simulacijo opitosti ter kotiček za gibanje za otroke. Na stojnicah se bodo izvajalci pristopa SOPA- Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola predstavljali s svojimi dejavnostmi in spodbujali obiskovalce k zdravemu življenjskemu slogu.

 

 

OSREDNJI KULTURNI DOGODEK NA TRŽNICI

-      Kulinarična stojnica s pogostitvijo s strani Koroškega medgeneracijskega centra

-      Društva in javni zavodi na stojnicah s širjenjem in ozaveščanjem o ODPRAVI DISKRIMINACIJE in spoštljivi medsebojni komunikaciji, strpnosti in sprejemanju drugačnosti (sodelovali bodo: Vrtec Ravne, Ozara Ravne, OZRK Ravne, Društvo projekt človek, Koroški medgeneracijski center in Kavarna plus, Društvo čebelarjev, Društvo prijateljev mladine, OŠ Juričevega Drejčka, Župnijska Karitas, Medgeneracijsko društvo Lučka, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Društvo za boj proti raku, Društvo diabetikov Mežiške doline, Združenje multiple skleroze, Društvo proti mučenju živali, Koroška osrednja knjižnica in A.L.P. PECA d.o.o.)

-      Program ekipe prve pomoči (predstavitev postopkov oživljanja in uporabe AED)

-      Meritve sladkorja v krvi, holesterola in krvnega tlaka – Društvo diabetikov Mežiške doline

-      KULTURNI PROGRAM (nastop otrok iz vrtca – ples skozi čas in pevski zbor, nagovor župana, osrednji glasbeni gost ADI SMOLAR, nastop Pevskega zbora Društva Sožitje Mežiške doline – Mlada srca.

Osrednji dogodek na tržnici Ravne bo potekal od 11. do 13. ure.

 

V PRIMERU SLABEGA VREMENA SE CELOTNA AKCIJA PRESTAVI NA SOBOTO

13. APRILA 2019!

 

S skupno akcijo želimo spodbuditi zavest pri vsakemu od nas, da s prostovoljnim delom lahko obogati sebe in hkrati naredi veliko koristnega tudi za lokalno skupnost, okolje in soljudi.  Zaščitni znak dneva za spremembe je RIBICA, ki se ne prepušča toku in aktivno prispeva k spremembam, tako kot vsi, ki boste sodelovali pri teh akcijah v letošnjem dnevu za spremembe.

 

Za več informacij o tem, kako sodelovati v akciji Dan za spremembe – dan za povezovanje skupnosti, pokličite na številko 02 82 16 022 oz. GSM 031/384-137 ali nam pišite na elektronski naslov darja.cepin@ravne.si.

 

V pričakovanju uspešnega sodelovanja vas lepo pozdravljamo!

 

 

Aktualna ponudba