Pohod na Janževski vrh

Pohod na Janževski vrh

Kje:
Kdaj: 3.4.2019 8:00 - 20:00

Pohod na Janževski vrh

Sreda, 3. april 2019, ob 8.00

DU Ravne na Koroškem

 

VABILO NA POHOD

JANŽEVSKI VRH -VIR ZDRAVILNE ENERGIJE

KDAJ: v sredo,  3. aprila  2019 ob 8. uri. Dobili se bomo na zbirališču pred sedežem DU Ravne na Koroškem. Odpeljali se bomo do Podvelke, od tu v smeri Ribnica na Pohorju do domačije VELKAR, izhodišča  naše poti (ca 6 km pred Ribnico).

POT/TURA: Od kmetije VELKAR poteka pot v glavnem po gozdu mimo zapuščene kmetije RADIH do kmetije URNAUT, kjer bo krajši počitek. Nato ponovno v gozd mimo kmetije KRALJ do cerkve sv Janeza. Po krajšem počitku bomo nadaljevali po grebenski poti mimo kmetije BOMER. Po ca 20 minutah se bomo pri kmetiji LESJAK pričeli spuščati do kmetije REBERNIK v dolino (do 1,6 km asfaltne poti) do izhodišča.

Cerkev sv. Janeza na Janževskem vrhu (912 m n.v.) ni samo kraj duhovnih srečanj in kulturni spomenik velike vrednosti, ampak je poznana tudi po zdravilni energiji v njej in njeni okolici. Dokončana je bila v prvi polovici 16. stoletja. Posebnost cerkve je šeststranski zvonik – jahač, zgrajen nad ladjo.

ZAHTEVNOST: Pot je krožna. Vzpon in del spusta je nekoliko bolj strm, višinska razlika ca 450 m, čas hoje ca 4 ure.

OPREMA: Kvalitetni pohodni čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila (zdravstvena in osebna izkaznica).

PREHRANAIz nahrbtnika (predvsem dovolj pijače - čaj, voda…). Topel obrok bo v gostilni JELKA v Ribnici na Pohorju – pohorski lonec, cena  5  €. Topel obrok naročite tajnici društva ob prijavi na pohod.

PRIJAVA: V tajništvu  DU Ravne  do  ponedeljka,  1.4.2019  do 11.30 ure, tel. 8215526                                                                            

POHODA SE UDELEŽITE NA LASTNO ODGOVORNOST!Pohod bo vodil:Bogomir PUŠNIK, tel. 041 287 607

 

Aktualna ponudba