Pravljični večer za odrasle 2019: Ko zgodbe zaživijo [Koroška osrednja knjižnica, Kuharjeva dvorana]

Pravljični večer za odrasle 2019: Ko zgodbe zaživijo  [Koroška osrednja knjižnica, Kuharjeva dvorana]

Kje:
Kdaj: 12.2.2019 18:00 - 19:30


Ko zgodbe zaživijo v organizaciji  Mariborske knjižnice v sodelovanju s partnerskimi in pridruženimi knjižnicami
S projektom Pravljični večeri za odrasle so v okviru povezovanj knjižnic začeli v letu 2009, tako je aktualna sezona že deseta zapovrstjo. Na začetku so  pripovedovalske moči združile le tri knjižnice: Knjižnica Lenart, Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica in Mariborska knjižnica, ki projekt vodi in ga koordinira. Skozi leta so v pripovedovalsko popotovanje združili kar osemnajst slovenskih splošnih knjižnic širom po Sloveniji. Kasneje pa tudi čez mejo v Trst in nato še v Porabje.
Osnovni namen projekta je v ponovnem obujanju in širjenju pripovedovane besede med odraslo publiko. Pa tudi, da knjižničarji in knjižničarke, ki tudi sicer v okviru svojega rednega dela pripovedujejo, dobijo nekaj več možnosti in priložnosti pripovedovanja ne le otrokom, temveč tudi odraslim. 
Pripovedovalsko ekipo trenutno sestavlja 14 pripovedovalk in pripovedovalcev iz sedmih splošnih knjižnic (Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Murska Sobota, Ptuj, Ljubljana, Kranj in Mariborska knjižnica).
Zgodbe, ki jih ljudem pripovedujejo, pa so bodisi ljudske ali avtorske, krajše ali daljše, povedane v narečju ali pogovorno, nekatere humorne, druge filozofsko obarvane ... skratka čisto po lastnem izboru pripovedovalcev.

Pravljice bodo za vas pripovedovali:
Lea Hedl (Mariborska knjižnica),
Vesna Radovanovič (Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota),
Tatjana Jamnik (Mariborska knjižnica),
Robert Kereži
(Mariborska knjižnica),
Liljana Klemenčič (Knjižnica Ivana Potrča Ptuj) in
Suzana Slavič (Mariborska knjižnica).

Pravljični večer bo z igranjem na klavir popestrila učenka Glasbene šole Ravne na Koroškem Gaja Otič, pod mentorstvom prof. Petre Delopst. 

Veselimo se srečanja z vami.
 

Aktualna ponudba