Moj Kino

Moj Kino

Kje:
Kdaj: 27.4.2018 15:30 - 23:00

Kino Ravne

27. april 2018

 Kulturni center Ravne na Koroškem

 

15:30 Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa

17:00 Peter Zajec

18:45 Polnočno sonce

20:30 Ne z mojo hčerko

 

27.4.2018  Ravne na Koroškem

 

OPISI FILMOV:

Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa

Sinhronizirano.

V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko od pripovedovalca zgodb izvedo za skriti zaklad, se trojica poda na lov za izgubljenim bogastvom. In velika avantura se prične!

Naslov v izvirniku:

Leo Da Vinci: Missione Monna Lisa

V kinu od:

15.03.2018

Dolžina filma:

82 minut

Država / Letnik:

ITA, POL/2018

Filmski žanr:

Animirani film, Pustolovski film, Biografski film

Igralci:

Miha Rodman, Luka Markus Štajer, Nina Kaludjerović, Uroš Buh, Maša Tiselj

Režija:

Sergio Manfio

Distributer:

2i Film d.o.o.

 

O FILMU
do ne pozna velikega umetnika, izumitelja in vsestranskega genija Leonarda Da Vincija? Najbolj znan portret na svetu je njegova Mona Lisa, znan pa je bil tudi po izumih, ki so bili za njegov čas celo preveč napredni. Animirani film Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa prinaša zgodbo tega mladega, kreativnega, pustolovskega fanta.

V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko vaški pripovedovalec zgodb izda skrivnost o skritem zakladu, se trojica poda na lov za izgubljenim bogastvom. In velika avantura se prične! Pot jih popelje v Firence, Lorenza ugrabijo pirati, ki prav tako želijo najti skriti zaklad.

Leo se s pomočjo še enega od svojih genialnih izumov, potapljaške obleke, potopi na dno morja, ter po razburljivem boju s pirati uspe rešiti prijatelja Lorenza in premagati pirate. Izumi tudi premikajoče se vozilo, ki se premika tako po zemlji, v zraku kot tudi v vodi, vse to hkrati.

 

Peter Zajec

Sinhronizirano.
Spoznajte Petra Zajca, razposajenega, impulzivnega, včasih prisrčno navihanega, skratka tipičnega najstniškega zajca. To ni zajec iz pravljic, ki so vam jih pripovedovale mame in babice. To je zajec, ki bo vzbudil vašo uporniško plat in željo po nori zabavi.

Naslov v izvirniku:

Peter Rabbit

V kinu od:

29.03.2018

Dolžina filma:

95 minut

Država / Letnik:

USA/2018

Filmski žanr:

Animirani film, Pustolovski film

Igralci:

Domhnall Gleeson, Rose Byrne, Bernardo Santos, Deborah Rock

Režija:

Will Gluck

Distributer:

Con Film d.o.o.

 

O FILMU
Animirano-igrani film Peter Zajec pripoveduje še nikoli prej prikazano zgodbo, ki se začne, ko Petrova družina prevzame kmetijo starega gospoda Gregorja in jo začnejo uničevati z razmetavanjem sadja in zelenjave. Toda nato kmetijo podeduje mladi Tomaž Gregor, ki je bistveno bistrejši in bolj ostroumen, kar pa je za razigranega Petra samo dodaten izziv in nikakor ne pomeni konca zabave. Ampak Tomaž Gregor se ne izkaže samo za velikega sovražnika, temveč tudi morebitnega tekmeca. Zaljubi se namreč v krajevno slikarko Betko, ki pa je tudi zajčkova nadomestna mama. Peter ima zdaj dodaten razlog, da spodi prišleka, njegova prizadevanja pa se nazadnje spremenijo v pravo bitko, tako za kmetijo kot za naklonjenost lepe Betke. Ta tekmovalnost bo odvedla Petra Zajca in mladega Gregorja na veliko pustolovščino daleč stran od jezerske idile, vso do prometne londonske podzemne železnice in nevarnih ulic velemesta nad njo. Peter bo moral na koncu spoznati, da korenje in slava nikoli ne bosta pomembnejša od ljubezni in družine.

V animirano-igranem filmu Peter Zajec nas torej čakajo prava akcija, oster humor, vrhunska igra ter liki, ki bodo navdušili stare oboževalce in oboževalke posrečenega zajca in nedvomno ustvarili številne nove. Poleg Petra Zajca nas bodo zabavali tudi njegovi prijatelji, ki so prav tako nenavadni in odbiti. Sodobna animirano-igrana komedija vas bo nedvomno nasmejala do solz.

 

Polnočno sonce

Epska romantična drama pripoveduje o 17-letnemu dekletu Katie (Bella Thorne), ki zaradi redke bolezni ne sme biti izpostavljena soncu. Podnevi je v hiši, šele zvečer po temi pa se odpravi proti lokalni železniški postaji, kjer igra kitaro potnikom. Nekega večera se vplete usoda in Katie spozna fanta (Patrick Schwarzenegger), s katerim se spusti v poletno romanco.

Naslov v izvirniku:

Midnight Sun

V kinu od:

22.03.2018

Dolžina filma:

91 minut

Država / Letnik:

USA/2017

Filmski žanr:

Drama, Romantični film

Igralci:

Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard

Režija:

Scott Speer

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

 

O FILMU
Katie (Bella Thorne) so že v rani mladosti postavili diagnozo redke neozdravljive genetske bolezni z latinskim imenom xeroderma pegmentosum – pigmentne kserodermije. Ker gre za skrajno občutljivost na ultravijolične žarke, mora Katie svoje dneve preživljati v izolaciji pred soncem, saj bi lahko že najmanjša izpostavitev pomenila smrt. Tako razen družbe ovdovelega očeta Jacka (Rob Riggle) in edine prijateljice Morgan (Quinn Shephard) dekle podnevi sama ždi v svoji sobi, kjer na kitari piše pesmi in otožno zre skozi zatemnjeno okno; želi si biti del vsakodnevnega sveta – hrepeni za tistim, kar je za nas nekaj samoumevnega. Od tod leta in leta opazuje Charlieja Reeda (Patrick Schwarzenegger) na njegovi poti v šolo in iz nje – ne da bi se on tega zavedal.

Edini čas, ki se lahko varno odpravi iz zavetja doma, je ponoči; takrat v temi na lokalni železniški postaji igra na kitaro in poje naključnim potnikom. Neke noči Charlie na poti z zabave ob zaključku srednje šole zasliši glasbo, ki prihaja s perona. Zadostuje prvi pogled na Katie, in fant je povsem očaran. Dekle se odloči, da mu ne pove za svojo bolezen, in parček preživi celo poletje pod zvezdnatim nebom in se počasi zaljublja. Pri tem ona najde način, da izrazi svoje sanje, in hkrati Charlieja spodbuja, da izpolni svoje in nadaljuje študij.

Njuna pravljična ljubezen naleti na prepreko, ko Katie po nesreči pozabi, koliko je ura, in jo ujame jutranje sonce. Ker se je bila izpostavila nevarnosti, izve, je njena bolezen napredovala do te mere, da ji ni rešitve. Parčku se čas hitro izteka, zato skušata na polno izkoristiti življenje in ljubezen, ki bo njiju – in vse okoli njiju – spremenila za vedno.

 

Ne z mojo hčerko

Film, ki ga bodo za svojega vzeli vsi starši, še posebej pa tisti, ki vzgajajo hčerke.

Naslov v izvirniku:

Blockers

V kinu od:

29.03.2018

Država / Letnik:

USA/2018

Filmski žanr:

Komedija

Igralci:

Leslie Mann, John Cena, Kathryn Newton

Režija:

Kay Cannon

Distributer:

Karantanija Cinemas d.o.o.

 

O FILMU
Trem parom se zgodi največja groza, ki si jo je mogoče zamisliti. Izvedo namreč za skrivni načrt, ki ga imajo na večer svojega maturantskega plesa njihove tri hčerke. Najstnice, ki so, tako kot njihovi starši, prijateljice že od majhnega, se odločijo, da ples ob zaključku srednje šole ne bo edini pomembni dogodek tistega večera. V nasprotju z njihovimi starši se jim ta zdi nadvse primeren še za en velik korak – vse tri se odločijo, da bodo na ta večer izgubile nedolžnost. Njihovi starši se panično lotijo načrta, kako jim to preprečiti, preden bo prepozno.

 

Aktualna ponudba