Festival slovenskega jazza

Festival slovenskega jazza

Kje:
Kdaj: 18.9.2017 0:00 - 7.10.2017 0:00

13. Festival slovenskega jazza

 

 

Preko 200 nastopajočih, razstavljavcev in mentorjev na devetih različnih prizoriščih in 29 dogodkih, 14 koncertov, 19 dni delavnic, 3 razstave, 4 okrogle mize in predavanja, izid Jazzopisa, izid nove zgoščenke Jazzosledci, premiera animiranega filma Podobe mesta. In še kaj!

 

-- PREDFESTIVALSKO DOGAJANJE --

18. 9. 2017, 17.00, Knjižnica Otona Župančiča, Mestna knjižnica Ljubljana (mediateka), Ljubljana

Okrogla miza o razvoju jazza na Slovenskem, predstavitev 13. Festivala slovenskega jazza in izid 3. številke občasnika Jazzopis

Nova frekvenca: Okrogla miza na temo razvoja slovenskega jazza z gostoma Andrejem Korenom in Gašperjem Trčkom. Predstavitev 13. Festivala slovenskega jazza in promocija nove, tretje številke občasnika Jazzopis. Dogodek je organiziran v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, vodi in povezuje ga Nina Novak, urednica spletne strani Jazzetna.com.

 

 

18. 9. 2017, 19.00, Knjižnica Otona Župančiča, Mestna knjižnica Ljubljana (mediateka), Ljubljana

Odprtje razstave »12 Festivalov slovenskega jazza« avtoric Nike Hölcl Praper in Špele Peruš.
Trinajsti Festival slovenskega jazza je že peti, ki se odvija na Ravnah na Koroškem. Nekaj utrinkov iz preteklih let festivala in abonmaja Jazz Ravne sta v svoj objektiv ujeli naši zvesti fotografinji Nika Hölcl Praper in Špela Peruš. Dogodek je organiziran v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana. 

Razstava bo odprta do 3. 10. 2017.

 

 

18. 9. 2017, 20.00, Knjižnica Otona Župančiča, Mestna knjižnica Ljubljana (mediateka), Ljubljana

Koncert Marko Čepak – Maki: Peripheral Vision

Marko Čepak – Maki bo predstavil svoj nov projekt Peripheral Vision. Oster fokus na element zanimanja nam pove o njem zelo malo ali pa vsaj manj, kot če na ta objekt pogledamo širše, s perifernim vidom. Enako na kompozicije gledajo glasbeniki v tem projektu. Šele ko izstopijo iz okvirjev kompozicije, se pokaže mnogo več od gole teme. Dogodek je organiziran v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana.

Zasedba: Marko Čepak – Maki – kitara, Simone Serafini – kontrabas, Aljoša Jerič – bobni

18. 9. - 29. 9. 2017, KMKC Kompleks

Fotografske in vizualne delavnice za otroke, mladostnike in starejše v okviru projekta (SO)DELUJEM

 

Dijaki gimnazije Ravne na Koroškem in člani Koroškega medgeneracijskega centra z Raven na Koroškem bodo s  tehniko animacije ustvarili zgodbo kraja, njegovih podob, njihovih občutij in njihovih hrepenenj. Namen delavnic »Vidim zvok slišim podobe« je dati posameznikom priložnost, da s pomočjo umetniških medijev – fotografije, likovne umetnosti in glasbe izrazijo, kakšne zvoke (ne)slišijo na Ravnah in kako jih doživljajo. Ob spremljavi improvizirane glasbe bodo animirane podobe dobile glas, zgodba zven in posledično bo slišan tudi glas sodelujočih. Rodil se bo animirani film »Podobe mesta«.
Mentorja: Jure Markota in Tadej Bernik, Zavod Petida

 

-- PONEDELJEK -

2. 10. 2017, 10.00, KMKC Kompleks

Glasbena delavnica za otroke osnovnih šol v okviru projekta (SO)DELUJEM.
Glasbene delavnice so nadaljevanje ustvarjalnega procesa, ki se bo odvijal v okviru fotografskih in vizualnih delavnic. Na njih  bodo učenci OŠ Koroški Jeklarji s pomočjo mentorjev ustvarjali glasbo za animiran film »Podobe mesta«. Posebnost procesa kreiranja glasbe bodo nenavadni instrumenti, ki so jih mentorji ali otroci ustvarili sami ter medgeneracijsko sodelovanje, saj bodo tako združene zgodbe mlajših, mladih in starejših v skupno zgodbo z novim, zdaj še neznanim naslovom. Delavnice so del projekta Vidim zvok, slišim podobe.

Mentorji: Ana Kravanja, Andrej Fon, Rada Kikel Drašler

 

--  TOREK  --

3. 10. 2017, 10.00, KMKC Kompleks

Glasbena delavnica za otroke osnovnih šol v okviru projekta (SO)DELUJEM.
Glasbene delavnice so nadaljevanje ustvarjalnega procesa, ki se bo odvijal v okviru fotografskih in vizualnih delavnic. Na njih  bodo učenci OŠ Koroški Jeklarji s pomočjo mentorjev ustvarjali glasbo za animiran film »Podobe mesta«. Posebnost procesa kreiranja glasbe bodo nenavadni instrumenti, ki so jih mentorji ali otroci ustvarili sami ter medgeneracijsko sodelovanje, saj bodo tako združene zgodbe mlajših, mladih in starejših v skupno zgodbo z novim, zdaj še neznanim naslovom. Delavnice so del projekta Vidim zvok, slišim podobe.

Mentorji: Ana Kravanja, Andrej Fon, Rada Kikel Drašler

 

--  TOREK  --

3. 10. 2017, 11.00, KC Ravne

Marko skače

Koncert mladih članov Jazz Ravne in otroškega pevskega zbora Jamzi iz Celovca. 

 

Marko skače« je lastna produkcija programa Jazz Ravne in naše šole jazza. Projekt temelji na slovenski, predvsem otroški ljudski pesmi, pevski del pa je prevzel otroški pevski zbor JAMzi Kulturnega društva ICS Zmaj iz Celovca. Kot vse ljudske pesmi je tudi naša, slovenska, skozi stoletja dobivala novo podobo in je danes zagotovo drugačna, kot je bila ob nastanku. Pustiti pesem v arhivih takšno, kot je bila včeraj, pomeni njeno počasno pozabo in umiranje. Ohranjati jo, preigravati jo, predstavljati jo novemu občinstvu, ki sicer na koncert otroške ljudske pesmi nikdar ne bi prišlo, je hkrati velik izziv in znak globokega spoštovanja do narodovih korenin.

Instrumentalisti: Aljaž Dobnik (trobenta), Blaž Podrzavnik (alt saksofon), Filip Dihpol (francoski rog), Gašper Verhnjak (pozavna), Jaka Ikovic (tenor saksofon), Januša Skornšek (violina), Jaš Završnik (alt saksofon), Jure Tamše (bobni, tolkala), Marko Petek (bariton saksofon), Marko Prikeržnik (klarinet), Matevž Štrekelj (trobenta), Miha Petek (trobenta), Neža Verbovšek (flavta), Tilen Čepin (trobenta), Urška Vravnek (flavta), Valentin Gorenšek (tolkala, bobni). Pevci zbora JAMzi KD ICS Zmaj: Ajda Kušej, Annika Friedl, Barbara Smolnik, Brina Kušej, Eva-Magdalena Angerer, Hannah Križman, Jana Haab, Laura Travar, Lucija Pfeifer, Mia Schneider, Marietta Friedl, Mirna Filipič, Nastasja Habernik, Noa Sabotnik, Victoria Pucher​. Mentorji in spremljevalna zasedba:  Samo Kolar, Igor Bezget, Edi Oraže  (vodja pevskega zbora), Oskar Kolar (bas), Gašper Obšteter (bobni, tolkala).

​--  TOREK  --

3. 10. 2017, 17.00, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

Koncert in premiera animiranega filma Podobe mesta

Premiera kratkega animiranega filma s koncertom učencev 3. razredov OŠ Koroški jeklarji v okviru projekta (SO)DELUJEM.


Prvi javni prikaz animiranega filma »Podobe mesta« ob živi spremljavi učencev OŠ Koroški jeklarji, sodelujočih na glasbenih

»Vidim zvok slišim podobe«. Animirani film bo nastal na fotografskih in vizualnih delavnicah, ob živi spremljavi improvizirane glasbe pa bodo animirane podobe dobile še svoj glas. 

 

​--  TOREK  --

3. 10. 2017, 18.00, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

Viva Jazz Forma.

Okrogla miza na temo povezovanja improvizirane glasbe s kiparsko umetnostjo.


Povezava improvizirane glasbe s sodobno kiparsko umetnostjo nakazuje usmeritev Festivala slovenskega jazza na  področje, s katerim se danes ne ukvarja noben umetniški, umetnostni ali glasbeni festival pri nas, redki pa so tudi v tujini. Rušenje tal pod nogami, ki je hkrati tudi preraščanje vsakdana, je drugo ime za umetnost… Mi si upamo. Nimamo vseh odgovorov, a poznamo cilj in veliko hotenja ter vemo, da nam lahko uspe le skupaj. Okroglo mizo vodi Borut Bončina.

 
​--  TOREK  --

3. 10. 2017, 19.00, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

Odmevi reke Drave

Lirična improvizacija izpod prstov domačih, koroških glasbenikov.

 

Zgoščenka The Echoes of River Drava (Odmevi reke Drave) je posneta v eni najbolj akustičnih cerkva v Evropi, v cerkvi sv. Pankracija v Slovenj Gradcu. Spoj premišljene kompozicije in srčnih improvizacij ponuja pravljične užitke ob poslušanju zgodb, ki jih glasbenika pripovedujeta skozi instrumentalne skladbe. V njunih delih se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalne, je ob poslušanju moč začutiti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni in o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe.

Zasedba: Andrej Ofak - kitara, Borut Mori - harmonika.

 

--  SREDA  --
4. 10. 2017, 12.00, KMKC Kompleks

Koncert in predavanje Jazz In Time

Predstavitev razvoja jazza skozi čas na zanimiv in praktičen način.

Jazz In Time je projekt, ki so ga zasnovali mladi jazz glasbeniki z željo, da predstavijo to izjemno glasbeno zvrst in njen razvoj skozi čas na zanimiv in praktičen način. Jazz je imel in še zmeraj ima izjemno pomemben vpliv na razvoj tako glasbene umetnosti, kakor drugih umetnostnih zvrsti. Predstavitev jazza z glasbenim nastopom pri občinstvu vzbudi zanimanje za to glasbo, ki je v družbi vse premalokrat prepoznana in obravnavana.

Zasedba: Urška Supej - kitara, Tibor Pernarčič – saksofon, Oskar Kolar – kontrabas, Gašper Obšteter – bobni

 

--  SREDA  --

4. 10. 2017, 17.00, Pešpot do Kompleksa

Razstava Podobe mesta 

Odprtje razstave udeležencev fotografske delavnice v okviru projekta (SO)DELUJEM.

 

 --  SREDA  --

4. 10. 2017, 19.00, KMKC Kompleks

Razstava 12 x FSJ

Odprtje fotografske razstave na temo Festivala slovenskega jazza v okviru projekta (SO)DELUJEM.
Trinajsti Festival slovenskega jazza je že peti, ki se odvija na Ravnah na Koroškem. Nekaj utrinkov iz preteklih let festivala in abonmaja Jazz Ravne sta v svoj objektiv ujeli naši zvesti fotografinji Nika Hölcl Praper in Špela Peruš.

--  SREDA  --

4. 10. 2017, 19.30, KMKC Kompleks

Izid CD Jazzosledci Vol. 1

Izid nove zgoščenke, ki je nastajala na jam sessionih v sezoni 2016/2017 v okviru projekta (SO)DELUJEM.

 

Jeseni leta 2016 smo Jazz Ravne in KMKC Kompleks dali priložnost mladim džezistom, da z organizacijo jazz jam sessionov dobijo svoje stalno mesto za ustvarjanje na Koroškem. Nekatere ideje, porojene ali izpiljene na teh srečanjih, so na koncu dobile zaokroženo obliko, vredno tega, da se jih posname in ponudi na pričujočem albumu za promocijske namene njihovih ustvarjalcev. Pri tem je treba poudariti, da gre za povsem lasten izdelek, saj so skladbe bile tudi posnete v KMKC Kompleks, snemala pa jih je ekipa, ki je zrasla in se izšolala v tem legendarnem koroškem klubu. Oznaka Vol.1 vliva upanje, da se bo ta zgodba nadaljevala tudi v prihodnje.
 

 --  SREDA  --

4. 10. 2017, 20.00, KMKC Kompleks

Koncert ob izidu zgoščenke Jazzosledci Vol. 1

Koncertna predstavitev nove zgoščenke, ki je nastajala na jam sessionih v sezoni 2016/2017 v okviru projekta (SO)DELUJEM.


Mladostna energija prepletena z neobremenjeno improvizacijo je glavna vrlina mladih glasbenikov, ki so od lanske jeseni ustvarjali nove kompozicije v KMKC Kompleks na Ravnah. Večini je zgoščenka, posneta na teh prireditvah, prvi nosilec zvoka in ponosni smo na to, da smo jim pri tem pomagali!

Zasedba: Oskar Kolar - bas, Tibor Pernarčič - saksofon, Jakob Verlič - bobni, Patricija Škof - vokal, Urška Supej - kitara, Luka Dobnikar - bas kitara, Maša But - vokal, Andreas Ragger - trobenta, PeTrio (Nina Korošak Serčič - bobni, Peti Gyárfás - klavir, Hrvoje Kralj - bas) ,  t3o (Tilen Beigot - kitara, Nina Korošak Serčič - bobni,  Hrvoje Kralj - bas).

 

--  ČETRTEK  --

5. 10. 2017, 19.00, KC Ravne

Predstavitev tretje številke občasnika Jazzopis

Predstavitev tretje številke revije Jazzopis skozi oči njegove ustvarjalke.

 

Tretja številka občasnika Jazzopis bo izdana tri leta po drugem izvodu. Ta je sledil prvemu, bolj v šali sestavljenemu osem stranskemu zvezčiču, ki je luč sveta ugledal še štiri leta poprej. Če je slediti trendu izhajanj, bo torej četrta številka izšla čez dve leti, potrudili pa se bomo, da iz dobesedno občasnika preidemo na redno letno izhajanje. Kako je ustvarjati pravo revijo, ki piše o stvareh, zanimivih le ozkemu krogu poslušalcev, nam bo predstavila Nina Novak, avtorica velike večine vseh sestavkov v zavidanja vrednem 64 stranskem izdelku.

--  ČETRTEK  --

5. 10. 2017, 20.00, KC Ravne

Trenutki z Jožetom Privškom

Koncert posvečen osemdeseti obletnici rojstva Jožeta Privška.

V tako imenovanem Privškovem letu ob jubilejni 80. obletnici rojstva Jožeta Privška je Big Band RTV Slovenija posvetil kar velik zalogaj njegovemu bogatemu opusu. Projekt »Trenutki z Jožetom Privškom« je posvečen predvsem vokalnem jazzovskemu opusu Jožeta Privška, ki je nekaterim precej neznan, zato bo toliko bolj zanimiv za marsikaterega poslušalca. Seveda bo večer začinjen tudi z nekaj njegovimi hiti in nekaj instrumentalnimi skladbami. Pevsko nas bo zopet očarala edinstvena Nina Strnad,  orkestru pa bo dirigiral saksofonist Lenart Krečič.

Zasedba: Big Band RTV Slovenija, gostja Nina Strnad – vokal, dirigent Lenart Krečič.

 

--  PETEK  --

6. 10. 2017, 13.00, Glasbeni dom

Šola Jazz Ravne: JazzStartUp!

Začetna šola jazza za otroke in mladino.

 

V šoli Jazz Ravne letos že drugič zapored pripravljamo delavnico za mladino in otroke, ki se prvič srečujejo z improvizirano glasbo. Namenjena je glasbenim začetnikom, takim, ki so se doslej spoznali le z osnovami igranja na svoje instrumente, niso se pa še preizkusili v ustvarjanju lastne glasbe. Gre za delavnico, ki poteka v sproščenem ustvarjalnem vzdušju, kar otroke vzpodbuja k razvijanju lastnih glasbenih idej. Pogoj za udeležbo je vsaj osnovno poznavanje enega glasbenega inštrumenta.

Mentorja: Samo Kolar, Edi Oraže

--  PETEK  --

6. 10. 2017, 13.00, Glasbeni dom

Šola Jazz Ravne: JazzUp!

Šola jazza za mladino in odrasle.

Peta, zdaj že lahko zapišemo tudi tradicionalna šola Jazz Ravne se lahko pohvali s kar nekaj zavidljivimi rezultati. Kopica udeležencev naših delavnic se šola doma in v tujini, izdali so svoj lastni album Marko skače, z jazzom so se trdno zasidrali v družbenem življenju kraja in širše okolice. Tokratna šola JazzUP! je namenjena izpopolnjevanju mladih, ki že poznajo osnove improvizirane glasbe in že dokaj dobro obvladajo svoje instrumente. V intenzivni dvodnevni delavnici bodo skozi prakso spoznavali nove glasbene elemente, pristop k improvizirani glasbi in seveda umetnost živega nastopanja pred občinstvom.
Mentorja: Igor Bezget, Edi Oraže

 

--  PETEK  --

6. 10. 2017, 17.00, Župnišče cerkve Sv. Egidija

Šola Jazz Ravne: Vokalna etno - gospel - jazz delavnica

Vokalna delavnica za mladino in odrasle v okviru projekta (SO)DELUJEM.

Gospel, ki je del našega festivala postal pred dvema letoma, na koncerte v župnijski cerkvi Sv. Egidija privablja publiko, ki jo sicer na naših koncertih le redko vidimo. Izredno zanimanje za koncerte tudi med mladimi pevci je botrovalo organizaciji prve vokalne etno – gospel – jazz – delavnice v okviru Festivala slovenskega jazza. Mentorstvo nad mladimi pevci je prevzel edinstveni zbor Bee Geesus, ki se poleg izjemnega zvoka lahko pohvali tudi z dolgo tradicijo in zavidanja vrednimi dosežki. Dogodek je organiziran v sodelovanju s kulturnim društvom Svitanje in OŠ Prežihovega Voranca.
Mentorji: Barbara Grabar, Matej Virtič, Tanja Krivec 

​--  PETEK  --

6. 10. 2017, 18.00, Forma Viva pred upravno enoto

Viva Jazz Forma.

Koncert za forma vivo in z elektroniko podprt jazz kvartet.

 

Večina vrhunskih glasbenih instrumentov je hkrati tudi mojstrovina vizualnega oblikovanja. Pa je obratna pot prav tako mogoča? Je moč kiparsko skulpturo uporabiti kot glasbeni instrument? Na to vprašanje odgovarja glasbeni projekt Viva Jazz Forma, ki zvoke ravenske forma vive uporablja kot osnovo za novo glasbeno delo, v katerem se enakopravno prepletajo bolj ali manj klasični glasbeni instrumenti in skulptura, ki vsaj prvotno ni bila namenjena izvabljanju zvoka. Koncert za forma vivo in mali ansambel je morda doslej prvo glasbeno delo te vrste in veseli smo, da je nastalo v sodelovanju s kreativnimi ravenskimi džezisti mlajše generacije.

Zasedba: Vid Jamnik - forma viva / vibrafon / xylosynth / kompozicija, Matic Črešnik - forma viva / bobni / tolkala, Jure Praper - kitara / efekti, Matej Mirnik - ekektronika

--  PETEK  --

6. 10. 2017, 20.00, KMKC Kompleks

Rock Mi Monk

Koncert ene najbolj kreativnih slovenskih mladih zasedb s področja improvizirane glasbe.

 

Kombo B – mladi glasbeniki pod vodstvom Zlatka Kaučiča – se predstavlja z novim projektom »Rock mi Monk«. Projekt zajema skladbe genialnega pianista in skladatelja Theloniousa Monka, enega največjih glasbenih umov 20. stoletja in pionirja bebop glasbe, čigar skladbe sestavljajo pomemben del standardnega jazz repertoarja. Nekaj skladb velikana jazza boste lahko slišali v funk in rock priredbi verjetno najbolj kreativne slovenske mlade zasedbe s področja improvizirane glasbe. 

Zasedba: Zlatko Kaučič - umetniški vodja, Jure Boršič – saksofon, Peter Kastrin – kitara, Jan Jarni – kitara, Matjaž Bajc - bas / kontrabas, Žiga Ipavec - bobni / tolkala, Urban Kušar - bobni / tolkala, Tomi Novak - bobni / tolkala, Špela Lutman - video

--  PETEK  --

6. 10. 2017, 21.30, KMKC Kompleks

La Correria

Arabsko - balkanski fusion pod vodstvom mladega slovenskega trobentača.

 

La Correría, je novo nastali projekt mladega slovenskega trobentača in skladatelja Timoteja Kotnika. Splošno znan kot provokativen trobentač je s svojim projektom stopil še korak dlje, saj njegova, z energijo nabita glasba združuje vzhodno, tradicionalno glasbo z najrazličnejšimi zvrstmi zahodnih modernih in tradicionalnih glasbenih oblik – Od arabske glasbe do jazza. Njegovo skupino sestavljajo glasbeniki z najrazličnejšimi glasbenimi in kulturnimi ozadji, kar daje dodatno vrednost tako na odru kot iz njega.  Tokrat projekt gosti mladega virtuoza, ter enega najbolj priznanih Jordanskih violinistov Yaruba Smaraita.

Zasedba: Timotej Kotnik – trobenta, Yarub Smarait (JOR) - violina, Jure Praper – kitara, Benson Itoe (CMR) - bas, Primož Podobnik – bobni

--  SOBOTA  --

7. 10. 2017, 9.30, Župnišče cerkve Sv. Egidija

Šola Jazz Ravne: Vokalna etno - gospel - jazz delavnica

Vokalna delavnica za mladino in odrasle v okviru projekta (SO)DELUJEM.
 

​--  SOBOTA  --

7. 10. 2017, 10.00, Mestna tržnica

JazzUP!
Koncert udeležencev šole Jazz Ravne.
Zdaj že tradicionalni koncerti naše mladine v času festivala zaokrožajo glasbeno dogajanje v kraju. Del na zadnji delavnici pridobljenega znanja bodo predstavili v živo na kratkem koncertu.

 

7. 10. 2017, 11.00, Glasbeni dom

Šola Jazz Ravne: JazzStartUp!

Začetna šola jazza za otroke in mladino.
 

 --  SOBOTA  --

7. 10. 2017, 11.00, Glasbeni dom

Šola Jazz Ravne: JazzUp!

Šola jazza za mladino in odrasle.

​--  SOBOTA  --

7. 10. 2017, 17.30, Cerkev Sv. Egidija

Koncert zasedbe Bee Geesus in udeležencev vokalne delavnice

 

Bee Geesus je slovenski gospel zbor, ki vokale plete v ubran urbani zvok pod taktirko vidnega akapelista, Mateja Virtiča. Svojemu glasbenemu izrazu pravijo Gospel Fever, zanj pa je značilna energična izvedba črnske duhovne glasbe z močno harmonijo in čvrstim ritmom. Zbor ostaja vseskozi zvest izvirnemu sporočilu gospel glasbe, ki ni danes nič manj aktualno kot v času, ko je pomenilo glasen klic po osebni svobodi in je prinašalo upanje vsem zatiranim. Lahko mladostna energija udeležencev vokalne etno – gospel – jazz delavnice, ki bodo z zborom izvedli nekaj skupnih skladb, še obogati že sicer odličen zbor? Prepričajte se sami, mi pa v to nikakor ne dvomimo. Dogodek je organiziran v sodelovanju s kulturnim društvom Svitanje in OŠ Prežihovega Voranca.
Vokalisti: Alenka Mihelj, Ana Brumec, Eva Tomažin, Maja Toni, Majda Vidic, Marina Bizjak, Maša Berkovič, Mateja Juršević, Nataša Kramar, Neža Kirn, Nina Fortun, Zala Založnik, Alenka Hozjan, Ana Lipnik, Darja Matko, Jana Tavčer, Jerneja Rovtar, Katarina Žagar, Linda Sušec, Neža Dežman, Nina Štor, Nina Mittendorfer, Patricija Virtič, Urška Bric, Emanuel Jurčić, Igor Zibelnik, Jan Grčar, Luka Grižonič, Matej Zamrnik, Miha Obreza, Primož Ribarič, Rok Mulec, Rok Tominšek, Franci Zupančič, Jernej Marolt, Klemen Četina, Luka Zakrajšek, Matej Arh, Samo Šuligoj, Slobodan Marković, Tomaž Kranjec
Umetniški vodja: Matej Virtič

--  SOBOTA  --

7. 10. 2017, 20.00, KMKC Kompleks

Artbeaters

Koncert nove zasedbe s staro dobro artbeatersko raznolikostjo.

 

Zasedba z edinstveno glasbeno vizijo absorbira in odraža več vrste glasbe, hkrati pa ohranja zavidljiv individualizem in visoko kakovost, ki se lahko razteza od mirne intimnosti do razburkane intenzivnosti. Različna glasbena ozadja vključujejo jazz, sodobno klasično, svetovno glasbo in prosto improvizacijo. Glasbeniki preigravajo izvirne kompozicije, mojstrsko prehajajoč v lepe in prepletajoče se improvizacije. Njihova glasba briše meje med notirano glasbo in prosto improvizacijo. Tako nastanejo edinstvene zvočne pokrajine, ki še vedno zajemajo iz tradicije jazza, hkrati pa premikajo meje sodobne improvizirane glasbe dalje in dalje.

Zasedba: Peter Ugrin – violina, Marko Čepak – kitara, Aleš Ogrin – klavir, Ilj Pušnik – bas, Janez Gabrič - bobni

 --  SOBOTA  --

7. 10. 2017, 21.30, KMKC Kompleks

BlueVelvet & Zdenka Kovačiček

Koncert glasbenih mačkov, ki so igrali že pred pol stoletja in igrajo še danes! 

 

Pol stoletja za človeka predstavlja glavnino ustvarjalnega dela življenja. Če gre za pet desetletij posvečenih jazzu, glasbi, ki v prejšnjem režimu ni bila vedno najbolje sprejeta, je to vredno še večjega občudovanja. Veseli smo, da je na slovenskem takih glasbenikov kar nekaj, zato nekaterim od njih dajemo tudi priložnost na našem festivalu. Pri več kot sedmih križih na plečih sestaviti zasedbo, sestavljeno iz prijateljev izpred petdesetih let, dodati nekaj mlajših kolegov in v goste povabiti še prvo damo hrvaške jazz scene, nikakor ni enostavna stvar. Lep primer medgeneracijskega sodelovanja in lep vzor mladim: nikoli ni prepozno za jazz!

Zasedba: Andrej Koren - trobenta, Viktor Krebelj - klarinet / saksofon, Jože Škorjanc - klaviature / hammond orgle, Miro Ulrych - kitara, Jani Šuligoj - pozavna, Tim Zazijal - bas kitara, Mitja Telič - bobni, Zdenka Kovačiček (HR) – vokal

 

 

Aktualna ponudba